Fibonacci tactiek

De inzet die je plaatst bij een potje roulette kan bepalend zijn of je gaat winnen of verliezen. Het is alleen lastig om je budget zo te verdelen dat je gaat winnen. Soms fibbonacci tactiekmoet je bijvoorbeeld verdubbelen en op andere momenten doe je een stapje terug. Daarbij wil je ook niet al halverwege blut zijn en het spel verliezen. Er is een methode om je inzet op de juiste manier te verdelen. Dit kan bijvoorbeeld met de Fibonacci tactiek. Fibonacci is een wiskundige strategie zoals d’Alembert die je kan gebruiken om je inzet te bepalen in het casino. De reeks kan je helpen om je inzetten af te stellen op je budget en er een leuk bedrag mee te winnen.

Hoe is Fibonacci ontstaan?

uitleg strategieFibonacci zelf was een wiskundige die zich bezighield met het bedenken van wiskundige reeksen. Officieel heette de man Leonardo van Pisa. Zijn bijnaam werd al snel in de wiskunde wereld Fibonacci. Op z’n 20ste besloot hij de wereld rond te reizen om wiskunde te studeren in verschillende landen. Hij heeft een tijd in Algerije, India en Arabië gewoond. Het is niet bekend of hij echt de bedenker van de reeks is. Vooral niet omdat hij de reeks in één van de landen bedacht kan hebben of gelezen. De reeks publiceerde hij in een boek en werd al snel opgepikt door gokkers. Ze ontdekten dat de reeks perfect kon worden toegepast bij een potje roulette. De reeks zou kunnen zorgen voor de winst tijdens het spelen.

Wat betekent Fibonacci?

Voor je het systeem kan inzetten bij een potje roulette is het handig om de betekenis te begrijpen. Eigenlijk is het een som waarbij de twee voorgaande getallen voor de uitkomst zorgen. Je kan de reeks helemaal zelf maken op basis van je budget. Stel je voor dat je wilt beginnen met een inzet van € 5 bij roulette. Dan kan je zelf de volgende reeks maken en beginnen met vijf euro: 5 – 5 – 10 – 15 – 25 – 40 – 65 – 105 – 170. Je kan de reeks zolang maken als je zelf wilt. Zolang het maar een optelsom is. Zoals je in ons voorbeeld ziet begonnen we met € 5. 5 + 5 = 10. 5 + 10 = 15. Op deze manier maken we een complete reeks waarbij we begonnen met vijf euro als eerste inzet.

zelf reeks makenZelf een reeks maken

Je maakt een reeks op basis van je budget. Je kijkt dus naar wat je maximaal kan uitgeven. Als je budget bijvoorbeeld € 100 is dan zorg je ervoor dat je reeks binnen de € 100 blijft. Je moet hiervoor waarschijnlijk wat lager beginnen. Uiteindelijk bepaal je zelf hoe lang je de reeks gaat maken. Zorg ervoor dat de reeks minimaal 7 getallen heeft. Langer mag en kan halverwege het spel een handig hulpmiddel zijn. Noteer de reeks op een kladblok en leg deze naast je neer als je het spel gaat spelen. De reeks gaat namelijk je leidraad worden tijdens het spel.

In de praktijk de reeks toepassen

Je hebt een mooie reeks gemaakt en nu is het tijd om deze ook echt te gaan toepassen. Je speelt hierbij altijd met rood/zwart. Ons advies is zelfs om voor Frans roulette te kiezen. Je hebt hierbij een hoger voordeel als speler met rood/zwart. Je gaat nu een kleur uitkiezen en je zet het eerste getal in de reeks in. Dit kan bijvoorbeeld € 5 zijn uit ons voorbeeld. Als je wint blijf je bij de eerste stap uit de reeks. Elke keer dat je wint zet je dus vijf euro in op rood of zwart. Verlies je? Dan schuif je een stapje op in de reeks. Dit doe je elke keer als je verliest. Win je? Dan mag je twee plaatsen terug in de reeks. Je verlaagt dus langzaam je inzet tot je weer terug bent bij je eerste inzet van vijf euro. Door steeds te schuiven pas je perfect budgetbeheer toe bij de enkelvoudige kansen. Je kan zo je verliezen opvangen en doorspelen tot de winst.

Bepaal zelf hoe lang je doorspeelt

doorspelen met rouletteHet is helaas wel zo dat er geen einde aan de reeks is. Je kan constant heen en weer gaan of de reeks verlengen. Er zit dus geen einde aan het spel. Uiteindelijk bepaal je zelf wanneer het genoeg is. Ons advies is om met een winstdoel te spelen. Zorg er wel voor dat je met een realistisch winstdoel speelt. Dit is ongeveer 10% tot 20% van je totale budget. Als je € 100 hebt en je maakt € 10 tot € 20 winst dan is dit netjes. Ons advies is dan ook om te stoppen met spelen. Op tijd stoppen met spelen is meestal wel de sleutel tot succes. Zorg er dus voor dat je nooit te lang blijft doorspelen. Ondanks dat het verleidelijk is als je op een mooie winst staat.

De voor- en nadelen van Fibonacci

Is dit de beste roulette tactiek? Aan elk systeem zitten voor- en nadelen dus ook bij Fibonacci. Eén van de grootste voordelen is dat je de inzet langzaam opbouwt. Je verdubbelt niet meteen als je verliest. Hierdoor hou je het met een budget veel langer vol en werk je langzaam richting een bescheiden winst. Daarnaast zorg je ook voor een uitstekend budgetbeheer door constant heen en weer te schuiven in het systeem. Het enige nadeel is dat je niet meteen je verliezen goedmaakt als je een keer verliest. Je zal een paar keer heen en weer moeten schuiven op de ladder voor je weer op nul staat. Maar het voordeel is wel dat de volhouder meestal wel met een leuke winst naar huis gaat. Het kost alleen meer tijd en geduld vergeleken met andere strategieën.

€100 + 0 FS